Galis Architektenburo

Het bureau

Galis Architektenburo 60 jaar gevestigd in de binnenstad van Delft, nu verhuisd naar Rotterdam. Oprichter van het bureau, Arie Galis werkte een aantal jaren als gemeentearchitect bij Openbare Werken Delft, voordat hij zich in 1962 als zelfstandig architect vestigde. Zijn zoon Babet Galis heeft sinds de jaren negentig de leiding over het bureau.
Na zijn studie in Eindhoven heeft Babet Galis eerst een periode gewerkt bij O.M.A. in Rotterdam. Hij nam deel aan de Biënnale voor jonge Architecten in 1985 en vertrok vervolgens naar het bureau van zijn vader. In 1991 won hij de Charlotte Köhlerprijs van het Prins Bernhardfonds.
Architect Babet Galis is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp. Jurgen van Wijngaarden is een ervaren bouwkundige die de technische uitwerking verzorgt.

Het gevarieerde oeuvre dat is opgebouwd bestaat uit woningbouw en utiliteitsbouw, van kleinschalige tot omvangrijke projecten. Naast grote bouwprojecten als de woningbouw Menkemastraat Den Haag en Presikhaaf Arnhem en het hoofdkantoor van Sun Microsystems in Amersfoort, hebben we ons ook in stedenbouwkundige plannen beziggehouden met de grotere schaal.

We hebben recent gewerkt aan kleine particuliere woningbouwprojecten, zoals de woning voor David Stevens in de binnenstad van Leiden, afgewisseld met de utiliteitsbouw van datacentra in enorme afmetingen, zoals Equinix AM1 en 2 in Amsterdam.
We hebben meerdere projecten onder handen gehad met bestaand, veelal monumentaal vastgoed. Zo hebben we onderzoek gedaan naar nieuw gebruik voor monumentale kaaspakhuizen in Gouda en een sigarenfabriek binnen een bouwblok in de binnenstad van Delft.

Op het ogenblik zijn we bezig met een woningbouwproject op een mooie locatie aan de Kattensingel, tegen de rand van de binnenstad van Gouda. Rondom een groen hof realiseren we 35 grondgebonden woningen en 24 appartementen. De woningen bestaan uit geschakelde herenhuizen, 2 kappers en enkele vrijstaande woningen.