Gevel Oude Delft

Het bureau

Galis Architektenburo is ruim 50 jaar gevestigd in de binnenstad van Delft. Oprichter van het bureau, Arie Galis werkte een aantal jaren als gemeentearchitect bij Openbare Werken Delft, voordat hij zich in 1962 als zelfstandig architect vestigde. Zijn zoon Babet Galis heeft sinds de jaren negentig de leiding van het bureau. 

Na zijn studie in Eindhoven heeft Babet Galis eerst een periode gewerkt bij O.M.A. in Rotterdam. Hij  nam deel aan de Biënnale voor jonge Architecten in 1985 en vertrok vervolgens naar het bureau van zijn vader. In 1991 won hij de Charlotte Köhlerprijs van het Prins Bernhardfonds.

Achitect Babet Galis is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp. Maarten ’t Hart is een ervaren bouwkundige, die leiding geeft aan de technisch uitwerking en detaillering.

Het gevarieerde oeuvre dat is opgebouwd bestaat uit woningbouw en utiliteitsbouw, van kleinschalige tot omvangrijke projecten. Naast grote bouwprojecten als de woningbouw Menkemastraat Den Haag en Presikhaaf Arnhem en het hoofdkantoor van Sun Microsstems in Amersfoort, hebben we ons ook in stedenbouwkundige plannen beziggehouden met de grotere  schaal.

Nu de grootschalige woningbouw stagneert hebben we recent gewerkt aan kleine particuliere woningbouwprojecten, zoals de woning voor David Stevens in de binnenstad van Leiden, afgewisseld met de utiliteitsbouw van datacentra in enorme afmetingen, zoals Equinix AM1 en 2 in Amsterdam.
Op het ogenblik hebben we meerdere projecten onder handen met bestaand, veelal monumentaal vastgoed. Zo zoeken we naar een nieuw gebruik voor monumentale kaaspakhuizen in Gouda en een Sigarenfabriek binnen een bouwblok in de binnenstad van Delft.