Straatgevel Stedenbouwkundig stempelplan, Galis kleur blauw Straatgevel, kleurvariaties entreepuien Betonluifel entree, onderdeel 5e architectuur Entree in de kopgevel IJssellaan Jssellaan, aansluiting met blok Crepain Binst Hoek IJssellaan - tuingevel Tuingevel, lage borstweringen Zicht op blokken andere architecten stempel Straatgevel Kopgevel IJssellaan, aansluiting Crepain Binst Plattegrond begane grond
Straatgevel

Deltakwartier / Arnhem

Het project Deltakwartier omvat de herstructurering van een woonbuurt uit de wederopbouwperiode in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Wij realiseren in samenwerking met de architectenbureaus Crepain Binst, DP6, en Maccreanor Lavington ca. 700 woningen. 
 

De basis van het stedenbouwkundig plan van Buro Oost bestaat uit molenwieken van 4 bouwblokken. Deze vier bouwblokken worden in het hele plangebied consequent op dezelfde positie door de vier verschillende architecten uitgewerkt. De voormalige stempelverkaveling van het oude Presikhaaf wordt zo op een nieuwe manier doorgezet. De zogenaamde 5e architectuur vormt een bindend element rondom het totale blok van de 4 architecten en bestaat uit dunne lijnen van beton in combinatie met groen die zowel de plintzone vormgeven als onderdeel uitmaken van de gevel geleding.

Onze ontwerpen voor Presikhaaf worden gekenmerkt door een ritmische opbouw in schijven en stijlen. Deze veelal verticale elementen worden gekoppeld door stevige lijnen van gemetselde dakranden. Metselwerk is het dominante materiaal, in een krachtige bruine/rode steen met veel nuance en reliëf.
 

opdrachtgever: Portaal Vastgoed Ontwikkeling
ontwerp: Babet Galis, Han Willem Visscher
medewerkers: Maarten 't Hart, Geert Jan Hokke, Richard Smits
externe bureaus: ADAMS / Bureau VIAC / LBP Sight