Bosrijk / Eindhoven

De architectuur van de parkwoningen wordt gekenmerkt door de buitenkamers, het staffelen van de wooneenheden en de terrasvormige opbouw.

De buitenkamers van de parkwoningen, soms langgerekt,  soms 2 lagen hoog, , vormen grote vensters van waaruit het landschap kan worden waargenomen. Het spel van licht en schaduw van de reeksen gestaffelde buitenkamers, terrasvormig opgestapeld, heeft een plastische werking.

Vanwege de wens voor compacte bebouwing en maximaal natuur, wordt dubbel grondgebruik  consequent toegepast, alle daken worden gebruikt als terras, daktuin of drager van zonnepanelen.

Het groene karakter van het landschap wordt doorgetrokken naar de buitenruimtes van de woningen. Begroeide frames en schermen dragen bij aan de ruimtelijkheid en zorgen voor afscherming en privacy.

 

De woningen worden ontsloten door de centrale parkeerstraat op maaiveldniveau en het daarboven aangelegde woondek. Alle woningen hebben een informele entree en ruime bergingen aan de parkeerstraat. De parkbungalows hebben de entree aan het park, de overige woningen aan het woondek. Het woondek wordt licht uitgevoerd en voorzien van openingen die daglicht brengen in de parkeerstraat.

ontwerp: Babet Galis
medewerkers: Jurgen van Wijngaarden
externe bureaus: Kees Bakker Energy Stories