herbestemming locatie 'De Staal' / Delft

De locatie van 24.000m2 is nu een losstaand eiland, maar heeft de afmetingen om een eigen identiteit mee te geven. Nabij binnenstad, TU, A13, Ikea. Een toegangspoort voor Delft.

 

 

In de rafelige en lawaaiige omgeving van de stadsrand aan de snelweg, geeft de voorgestelde bebouwing sterke identiteit,  beschutting en stedelijke levendigheid.

De sculpturale massa van het mega-gebouw is vormgegeven vanuit stedenbouwkundige motieven, bezonning en het weren van snelweglawaai. Deze massa bezit tegelijkertijd een grote en een kleine schaal. De grote schaal van de hoofdvorm sluit aan op de schaal van de snelweg en benadrukt de entree van Delft.  Deze hoofdvorm wordt geleed in kleinschalige vormen die beschutte buitenruimtes opleveren.

De strakke, gepolijste architectuur wordt gecombineerd met overdadige groenvoorziening.

Het glazen scherm over de volle hoogte van de gevel langs de snelweg en het waterbassin van de vijver/ natuurlijk zwembad zijn onderdelen die gebruikt kunnen worden bij innovatieve energiesystemen.

Programma 

De woonfunctie staat centraal in het gebouw, afgewisseld met werkomgeving. Daarnaast gevarieerde stedelijke voorzieningen en voorzieningen in de buitenruimte.

ontwerp: Babet Galis
medewerkers: Jurgen van Wijngaarden