entree met luifel detail glaspui naast nieuwe entree middengang servicepoint verdiepingen interieurontwerp Perspekt kantoor O&S
entree met luifel

Renovatie TU gebouw O&S / Delft

Kenmerkend is het spel van de oorspronkelijke betonnen gevelelementen met de nieuwe glazen huid. Aan de Mekelweg is t.b.v. het voorlichtingscentrum een nieuwe entree gecreëerd. Een grote, luchtige stalen luifel werkt samen met de aanwezige bloesemboom. Het interieur is naar ons ontwerp, met uitzondering van de balieruimte.
 

Het oorspronkelijke Laboratorium voor Analytische Scheikunde dateert uit 1960 en is ontworpen door Van den Broek en Bakema. Wij renoveerden in fase 1 een vleugel t.b.v. onderzoeksinstituut OTB en in fase 2 een vleugel t.b.v. het Student Facility Centre (O&S). De balieruimte van O&S is ontworpen door Perspekt Studio’s. Het overige interieur is door ons ontworpen.
Onze ingreep in de gevel omvatte het volledig aanbrengen van een nieuwe 'huid' van glas, geëmailleerd glas en stucwerk. 

In de zijgevel aan de Mekelweg is t.b.v. het voorlichtingscentrum voor studenten een nieuwe entree gecreëerd. Wij streefden naar een goede zichtbaarheid van de nieuwe entree aan de hoofdboulevard van de TU. Een deel van het betonnen gevelframe is weggezaagd, waardoor een beschutte plek ontstaat voor de entree. Een grote, luchtige stalen luifel, over 3 traveeën samen met het brede entreepad, verlenen herkenbaarheid in schaal met de Mekelweg. De aanwezige bloesemboom groeit met zijn takken door het frame van de luifel en markeert de nieuwe ingang.
Op elke verdieping wordt een entree- en ontmoetingszone gevormd net als bij OTB. In deze servicepoints zijn bespreekruimten en ondersteunende functies samengevoegd. De werkruimten op de verdiepingen zijn transparant uitgevoerd rondom een brede gangzone waarin stakasten en zitplekken zijn opgenomen.
 

opdrachtgever: TU Delft FMVG
ontwerp: Babet Galis, Han-Willem Visscher
medewerkers: Maarten 't Hart, Geert Jan Hokke, Richard Smits
gerealiseerd: 2007
aannemer: Van Oosten & de Vette
externe bureaus: Aronsohn Management, bouwfysica Nelissen Ingenieursbureau,
  CIHR adviezen, interieur balieruimte: Perspekt Studio's