nieuw ontwerp voorgevel bestaande gevel uit de jaren 50
nieuw ontwerp voorgevel

Renovatie woonhuis Stevens / Leiden, Hogewoerd

Verbouwing van het voorhuis van een diepe, uit verschillende delen samengestelde woning, in het oude centrum van Leiden. De smalle, nieuwe gevel voegt zich tussen de omliggende 18e en 19e eeuwse gevels. Het project ontving een nominatie voor de architectuurprijs Leiden 2013

Onze opgave voor de nieuwe gevel was een aparte entree creëren voor de twee appartementen op de verdiepingen van het voorhuis. Belangrijk is de schaal, het pand met zijn lagere verdiepingshoogtes moet het uithouden tussen zijn oudere buren. 

Door het metselwerk op te trekken tot boven het toekomstige dakterras ontstaat een hoog pand met vier woonlagen. Tezamen met de over twee lagen doorlopende ramen verkrijgt de gevel schaal en allure. De slanke penanten zijn uitgevoerd in metselwerk met een robuuste, donkere steen. Lichtere accenten worden gevormd door de rvs stijlen en houten entree deur

 

opdrachtgever: David Stevens, tevens interieurontwerp
ontwerp: Babet Galis
medewerkers: Maarten 't Hart, Geert Jan Hokke
gerealiseerd: 2012
aannemer: Burgy Bouwbedrijf Leiden
fotografie: Arjen Veldt