conciërgewoning voorgevel scherm aan straatzijde vanuit tuin detail scherm scherm
conciërgewoning

Renovatie conciërgewoning / Delft

Bij de vernieuwing van het Doelengebied is gekozen voor behoud van de conciërgewoning van het voormalige Waterloopkundig Laboratorium. We renoveerden de woning met behoud van karakteristieke details en kleuren. Door de samenvoeging van de conciërgewoning met een van de aansluitende 10 nieuwbouwwoningen ontstaat een ruime en bijzondere woning.

De 30-jaren woning is ontworpen door ir. Harry Kammer in een aan het "Nieuwe Bouwen" verwante bouwstijl. Verrassend zijn de authentieke vensterbanken van geglazuurde, okerkleurige tegels.
In het pand, dat inmiddels een monument is, hebben wij 2 woon- werkruimten gerealiseerd. We restaureerden de stalen kozijnen en brachten isolatie aan. In het nieuwe gedeelte bevinden zich de slaapkamers, keuken en badkamer. Door de combinatie van oud en nieuw is een ruime, eigentijdse woning ontstaan.
Aan de straatzijde van het Doelenplein, brachten we een transparant scherm aan. Het legt een accent op het pand en vergroot tevens de intimiteit van het tuintje. Ook wordt zo een overgang bewerkstelligd tussen de conciërgewoning en het aangrenzende monumentale blok.

opdrachtgever: Moes Projectontwikkeling BV
ontwerp: Babet Galis
medewerkers: Maarten 't Hart, Foeke Tiemensma
aannemer: Moes Bouwbedrijf
externe bureaus: Monumentenzorg gemeente Delft