straatgevel hoek Rembrandstraat ligging aan kanaal detail straatgevel - kopgevel plattegronden verdieping - penthouse situatie begane grond
straatgevel

Oostsingel / Delft

De appartementen zijn prachtig gelegen aan de Delftse Vliet met een zuidwest oriëntatie. Op de hoek werd de hoogte van het blok verlaagd om aan te sluiten op de kleinere schaal van de dwarsstraat. Hier is een penthouse met riant dakterras gesitueerd.

Het appartementengebouw heeft 4 lagen en is op de hoek naar de Rembrandstraat teruggebracht tot 3 lagen. De daklijn loopt hier door in de vorm van een gemetselde dakbalk. Deze vormt een afsluiting boven het dakterras van het op de hoek gelegen penthouse. Door de geleding van de gevel sluit het gebouw aan op de bebouwing en de schaal van de huizen aan de Oostsingel. Ook de voortuintjes vervullen deze rol. Ze bieden tevens privacy en distantie aan de bewoners op de onderste woonlaag.
De gevel bestaat uit gemetselde schijven en glazen vlakken, waarbinnen ook de balkons vallen. Hier geven de transparant gebeitste houten stijlen een verticale accentuering die rust en eenheid verleent aan de gevel. De hoekramen bij de balkons bieden mooi uitzicht over de Vliet.
De ruime woningen zijn toegankelijk via 2 portieken, voorzien van lift. Achter het complex is een privé parkeerterrein.

opdrachtgever: Van Oosten & De Vette Bouwmaatschappij
ontwerp: Babet Galis
medewerkers: Frank Apotheker, Maarten 't Hart
gerealiseerd: 2008
aannemer: Van Oosten & De Vette Bouwmaatschappij
externe bureaus: constructeur: 4Construct engineering
  Epos EP-Advies
fotografie: Anneke Dukker